11 recente LinkedIn aanpassingen

Het kan zijn dat er de laatste tijd een aantal LinkedIn veranderingen aan je voorbij zijn gegaan. Een aantal oude functionaliteiten zijn – onder andere na feedback van haar gebruikers – door LinkedIn in de nieuwe lay-out gelukkig weer teruggebracht.

Maar LinkedIn heeft ook een paar nieuwe functionaliteiten toegevoegd die nu al beschikbaar zijn of de komende tijd worden uitgerold. We hebben voor jou de elf belangrijkste wijzigingen op een rijtje gezet. Zo ben je wat LinkedIn betreft weer even helemaal opgefrist.

1. Meerdere foto’s uploaden en toevoegen aan een update

Via de app van LinkedIn (iOS) kun je nu meerdere foto’s toevoegen aan een update. Handig voor als je bijvoorbeeld bij een evenement bent geweest en meerdere foto’s van die dag in één update wilt zetten.  Deze functie is binnenkort ook beschikbaar voor Android en desktop gebruikers.

LinkedIn meerdere foto's uploaden

2. Geen meldingen meer ontvangen van bepaalde content

Deze optie is weer terug in de nieuwe lay-out van LinkedIn. En heel fijn dat ie terug is! Vind jij het namelijk af en toe ook zo vervelend dat je elke keer weer een melding krijgt zodra iemand anders ook reageert op dezelfde LinkedIn update waar jij op gereageerd hebt? Deze meldingen kun je dus nu gelukkig per update uitzetten. Dus niet voor alle updates, want soms kan het waardevol zijn om een bepaalde discussie juist wel te volgen.

Hoe het werkt? Klik (via desktop of mobiele app) in betreffende update op de drie bolletjes rechtsboven en selecteer ‘Negeren’. Je kunt ook kiezen voor ‘Uitschakelen’, maar dan krijg je helemaal geen meldingen meer van reacties na jouw reactie. Die optie geldt dus voor alle updates en niet voor een specifieke update.

Meldingen reacties LinkedIn

En wil je toch weer meldingen ontvangen op een specifieke update waar jij op gereageerd hebt? Dan schakel je de meldingen op dezelfde manier heel simpel weer in.

Meldingen LinkedIn reacties aanzetten

3. Foto’s en afbeeldingen in reacties plaatsen

We blijven nog even bij de reacties op een update. Je kunt namelijk sinds kort een foto of afbeelding toevoegen aan je reactie. Handig om bijvoorbeeld iets met een schermafbeelding of infographic te verduidelijken.

Afbeelding toevoegen aan LinkedIn reactie

4. Video’s direct uploaden (LinkedIn native video)

In navolging van onder andere Facebook en Instagram kun je binnenkort je video’s direct uploaden en tonen in een update. Momenteel kun je alleen nog linkjes naar YouTube of Vimeo video’s plaatsen in je update, maar binnenkort hoeft dat dus niet meer!

Het moeten dan wel je eigen gemaakte video’s zijn. Een video van iemand anders downloaden van YouTube of Vimeo om deze vervolgens weer te uploaden naar LinkedIn is namelijk in strijd met het auteursrecht. Het gaat in dat geval om een verveelvoudiging van de content. Je moet dus zelf eigenaar van de video zijn of toestemming hebben van de rechthebbende eigenaar om de video op deze manier te delen. Bedankt Charlotte Meindersma voor het geven van je extra verduidelijking.

LinkedIn is deze nieuwe, geweldige functionaliteit momenteel geleidelijk aan het uitrollen, beginnend in Amerika en onder LinkedIn medewerkers. Maar binnenkort dus ook voor iedereen beschikbaar in Nederland. Ik kan niet wachten!

5. Hoe vaak wordt je LinkedIn profiel gevonden?

Je kunt nu – op zowel desktop als via de mobiele app – zien op je LinkedIn profiel hoe vaak deze (wekelijks) gevonden wordt in de zoekresultaten.

Zoekvermeldingen LinkedIn

Klik je op het aantal zoekvermeldingen dan krijg je te zien waar de mensen werken die jouw profiel via LinkedIn zoeken hebben gevonden plus de functie van de zoekers. Een handige check om te zien of je gevonden wordt door mensen door wie je gevonden wilt worden.

6. Achtergrondafbeelding bewerken

Nog geen achtergrondafbeelding bij je profiel? Ga hier dan snel mee aan de slag! Met deze afbeelding kun je je profiel namelijk een stukje aantrekkelijker en professioneler maken. En wat al eerder mogelijk was met je LinkedIn profielfoto, kan nu ook met je achtergrondafbeelding bij je profiel. Je afbeelding bewerken en diverse filters toepassen.

Klik op het potloodje binnen het onderdeel ‘Introductie bewerken’ van je profiel.

Achtergrondafbeelding LinkedIn bewerken

Vervolgens kun je diverse bewerkingen uitvoeren en toepassen op je achtergrondafbeelding.

7. Zien wie je LinkedIn update of blog gedeeld heeft

Ook terug van weggeweest. Iedereen kan weer zien wie zijn of haar update of blogartikel gedeeld heeft. Hoe? Ga hiervoor naar de statistieken van je update of blogartikel en klik op het tweede tabblad. Dit tweede tabblad is overigens alleen zichtbaar als je update of blogartikel door één of meerdere LinkedIn leden is gedeeld.

Statistieken LinkedIn blogartikelen

8. Je LinkedIn artikelen delen met anderen voor definitieve plaatsing

Blog jij al via LinkedIn? Het is een ideale en makkelijke manier om vanuit je persoonlijke profiel je kennis, ervaring en tips te delen met je netwerk. Nieuw binnen deze blogfunctionaliteit van LinkedIn is dat je nu een concept (via een link) van een LinkedIn longpost (blogartikel) naar één of meerdere mensen kunt mailen. Op deze manier kan men even een kritische blik werpen op je artikel voordat je deze definitief plaatst en door iedereen te lezen is.

Selecteer ‘Concept delen’ onder de button ‘Meer’ bij je LinkedIn blogartikel.

Concept artikel LinkedIn delen

Vervolgens krijg je de link te zien die je kunt kopiëren en via bijvoorbeeld een e-mail naar één of meerdere mensen kunt sturen, zodat er meegekeken kan worden.

9. Zoeken in het netwerk van je connecties

Je kunt via de geavanceerde zoekfunctie van LinkedIn nu zoeken in het netwerk van je connecties. In onderstaande video kun je in alvast zien hoe het werkt. Een mooie manier om je netwerk uit te kunnen breiden.

Nog niet helemaal duidelijk is of deze optie alleen voor betalende gebruikers beschikbaar zal zijn. Ik hoop zelf voor alle gebruikers.

UPDATE 15-08-2017: zojuist de optie gekregen binnen mijn (gratis) LinkedIn profiel. Tip: zet je taal op Engels. Dan heb je de LinkedIn aanpassingen wat eerder beschikbaar.

10. Deel profiel bekijken via mouse-over

Je kunt onder andere vanuit het nieuwsoverzicht van LinkedIn iemand zijn of haar verkorte profiel bekijken zonder dat je naar zijn of haar profiel hoeft door te klikken. Het werkt heel simpel. Je gaat met je muis – dit werkt alleen op desktop / laptop – op de naam of foto van de betreffende persoon staan en je krijgt direct een aantal gegevens (kopregel, gedeelde connecties) vanuit het profiel te zien.

Als je al de connectie met iemand hebt kun je deze persoon via deze weg direct een ‘Bericht’ sturen. Heb je nog geen connectie dan kun je deze maken door op de knop ‘Connectie maken’ te klikken. Wees je er wel van bewust dat er op deze manier direct een onpersoonlijke, standaard uitnodiging verstuurd wordt vanuit LinkedIn. Wil je liever – zoals ik – een persoonlijke noot toevoegen aan de uitnodiging? Dan zul je toch eerst naar het volledige profiel van deze persoon moeten gaan.

11. Meest recente updates bekijken

Deze optie is al iets langer terug binnen de nieuwe interface van LinkedIn, maar wilde hem je niet onthouden. Standaard worden de updates in je LinkedIn nieuwsoverzicht gepresenteerd op basis van populariteit. Maar soms kan het handig zijn om een overzicht te bekijken gesorteerd op basis van tijdstip van plaatsing. Met daarbij de meest recente update bovenaan en de overige updates aflopend in tijd daaronder. Dit overzicht van meest recente updates krijg je door bovenaan in het nieuwsoverzicht gaan naar het onderdeel waar staat klikken ‘Sorteren op:’. Standaard staat deze dus op populariteit, maar klik je op het pijltje daarnaast, dan heb je de optie om te switchen naar ‘Recent’.

LinkedIn onthoudt deze instelling echter niet. Je zult dus iedere keer bij het gebruik van LinkedIn handmatig deze instelling moeten aanpassen.

En? Opgefrist?

Ik hoop dat je met dit overzicht van recente LinkedIn aanpassingen weer even helemaal b(l)ij bent. Heb je nog een aanvulling? Of wil je laten weten welke LinkedIn aanpassing jij zeker gaat gebruiken? Laat het weten in een reactie onder dit bericht.

Vriendelijke groet,

Ferdi Soetekouw
Social media strateeg bij Het Gilde

Vorig bericht
Mond-tot-mond reclame
Volgend bericht
Heeft SIRE nog wel toekomst?

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu